Fra mat til legemidler: Betydningen av kjølekjedeemballasje for å drive vellykket nettsalg

De siste årene har netthandel sett en betydelig vekst ettersom forbrukere har blitt stadig mer komfortable med å kjøpe et bredt spekter av produkter på internett, inkludert temperaturfølsomme og lett bedervelige varer som mat, vin og legemidler.Bekvemmeligheten og de tidsbesparende fordelene med netthandel er tydelige, siden det lar forbrukere enkelt sammenligne priser, lese anmeldelser og få tilgang til personlig informasjon som kuponger og anbefalinger.Videre er fremskritt innen kaldkjedeteknologi avgjørende for sikker og pålitelig levering av temperaturfølsomme produkter, med forbedrede kjølesystemer, temperaturovervåkingsenheter og emballasjematerialer som sikrer at produktene holder seg innenfor sitt optimale temperaturområde gjennom hele forsyningskjeden.Ettersom e-handelsplattformer fortsetter å forbedre tilbudene sine, inkludert raskere leveringsalternativer, forventes trenden med å kjøpe temperatursensitive varer på nettet å fortsette å vokse i 2023 og utover.

Den digitale dagligvaretrenden er kommet for å bli.

I 2023 anslår eMarketer at online dagligvaresalg i USA vil nå 160,91 milliarder dollar, som representerer 11 % av det totale dagligvaresalget.Innen 2026 forventer eMarketer en ytterligere økning til over 235 milliarder dollar i amerikansk online dagligvaresalg, som utgjør 15 % av det ekspansive amerikanske dagligvaremarkedet.

I tillegg har forbrukerne nå et bredt utvalg av alternativer for å bestille mat på nettet, inkludert dagligvarevarer samt spesialmat og måltidssett, som har opplevd betydelig vekst.I følge Specialty Food Associations undersøkelse fra 2022 rapporterte rekordstore 76 % av forbrukerne at de kjøpte spesialmat.

I tillegg indikerer en 2023-rapport fra Grand View Research at det globale markedet for leveringstjenester for måltider anslås å vokse med en sammensatt årlig vekstrate på 15,3 % fra 2023 til 2030, og nå 64,3 milliarder dollar innen 2030.

Ettersom populariteten til online dagligvareinnkjøp og leveringstjenester for måltidspakker fortsetter å øke, øker viktigheten av fremskritt i kjølekjeden og valg av passende emballasje for e-handelsbedrifter som har som mål å tilby et bredt spekter av ferske og lett bedervelige produkter.Å differensiere merkevaren din kan innebære å velge riktig emballasje for å sikre at e-handelsmatvarer opprettholder samme kvalitet og ferskhet som forbrukerne ville valgt selv.

Se etter matemballasje med funksjoner som fryser eller ovnsklare alternativer, lettåpne og gjenlukkbare emballasjer, samt emballasje som maksimerer holdbarheten, er motstandsdyktig mot skader og er lekkasjesikker.Tilstrekkelig beskyttende emballasje er også viktig for å forhindre ødeleggelse, opprettholde produktkvalitet og sikre forbrukssikkerhet.Forbrukerne prioriterer også alternativer som er resirkulerbare og minimerer avfall.

Med mange tilgjengelige valg er det avgjørende for både matemballasje og transittemballasje å jobbe sammen for å levere bekvemmeligheten og kvaliteten som forbrukere søker fra digital dagligvare.

Bevarer smaken og duften til vin

E-handel vinsalg gir en betydelig vekstmulighet.I USA økte e-handelens andel av vinsalget fra bare 0,3 prosent i 2018 til nesten tre prosent i 2022, og denne trenden forventes å fortsette å ta fart.

Bruk av passende beskyttende emballasje kan ha stor innvirkning på netthandel av vin ved å sikre at vinforsendelser transporteres og lagres ved riktig temperatur gjennom hele forsyningskjeden.

Vin er et delikat produkt som lett kan påvirkes av temperatursvingninger.Langvarig eksponering for temperaturer som er for høye eller for lave kan føre til ødeleggelse eller tap av smak og aroma.

Forbedringer i kjølekjedeteknologi kan forbedre temperaturkontrollen av vinforsendelser, og gjøre det mulig for nettbaserte vinforhandlere å tilby et bredere spekter av produkter til sine kunder, inkludert high-end og sjeldne viner som krever nøye temperaturregulering.Dette kan også bidra til økt kundetilfredshet og lojalitet, da kundene i større grad får viner som er i god stand og smaker etter hensikten.

Veksten av ePharma er drevet av faktorene bekvemmelighet, rimelighet og tilgjengelighet.

Bekvemmeligheten med netthandel gjelder også for legemidler, med nesten 80 % av den amerikanske befolkningen koblet til ePharmacy og en økende trend mot direkte-til-pasient-modellen, som rapportert av 2022 Grand View Research.

Dette er et annet område hvor temperaturkontrollert emballasje er avgjørende, siden mange medisiner, vaksiner og andre farmasøytiske produkter er følsomme for temperatur og kan miste sin effektivitet eller til og med bli farlig hvis de ikke lagres og transporteres innenfor et spesifikt temperaturområde.

Emballasjematerialer som isolerte boksforinger og vakuumisolerte paneler spiller en kritisk rolle for å beskytte temperaturfølsomme medisiner, og gir den nødvendige beskyttelsen for å sikre sikker transport og lagring av legemidler gjennom hele forsyningskjeden, fra produsent til sluttkunde.

Utforske betydningen av emballasje

Det nye landskapet for netthandel nødvendiggjør en omfattende tilnærming til emballasje som oppfyller kravene til e-handel.Det går utover bare å legge varer i en bølgepappeske for frakt.

La oss begynne med primær- eller matemballasje.Det spiller en avgjørende rolle for å minimere skader under levering, forlenge holdbarheten og forhindre lekkasje.Det bidrar betydelig til merkeappell og skaper en positiv kundeopplevelse.Å velge riktig emballasjeløsning kan være den avgjørende faktoren mellom en fornøyd kunde som vil fortsette å handle gjennom e-handel eller andre kanaler, og en skuffet kunde som ikke vil gjøre det.

Dette fører oss til beskyttende emballasje, som er avgjørende for å redusere emballasjeavfall og forbedre gjenbrukbarheten.Det sikrer også at produktene dine kommer ferske og uskadde.Dette kan imidlertid være utfordrende siden emballasjekravene varierer på tvers av ulike regioner og kan til og med endres daglig basert på værforhold og fraktavstander.

Å finne riktig type og balanse mellom emballasjematerialer – ikke for mye og ikke for lite – er en av hovedutfordringene nettforhandlere står overfor.

Når du utvikler en e-handelspakkestrategi, bør du vurdere følgende faktorer:

Produktbeskyttelse – Bruk av tomromsfylling og demping vil beskytte produktet ditt under forsendelse, opprettholde pakkeorganisering, forbedre presentasjonen og bidra til en positiv utpakkingsopplevelse.

Temperaturbeskyttelse – Kaldekjedeemballasje beskytter temperaturfølsomme produkter, reduserer tomromsfylling og kan minimere fraktkostnadene.

Distribusjonskostnad– Last-mile-levering representerer en av de dyreste og mest tidkrevende aspektene ved fraktprosessen, og står for 53 % av den totale fraktkostnaden, inkludert oppfyllelse.

Kubeoptimalisering – Pakketetthet er en annen avgjørende faktor å vurdere, spesielt med fraktkostnader ved bruk av dimensjonal (DIM) vekt, en pristeknikk basert på volum kontra vekt.Bruk av mindre, pålitelig beskyttende emballasje og vakuumemballasje for e-mat kan bidra til å redusere økende dimensjonale vektavgifter.

Åpningsopplevelse – Mens hovedformålet med emballasje er beskyttelse og bevaring, fungerer det også som en direkte forbindelse til sluttforbrukeren og en mulighet til å skape et minneverdig øyeblikk for merkevaren din.

Emballasje spiller en avgjørende rolle i e-handelsstrategien.

Å lage effektiv emballasje for vellykket e-handel er ikke en løsning som passer alle, og det kan være en kompleks prosess.Det krever en koordinert innsats for å sikre at alle emballasjeløsninger fungerer sømløst sammen, både internt og eksternt, samtidig som de oppfyller de strengeste kravene til forskriftssikkerhet og samsvar.

Avhengig av typen produkt som pakkes og faktorer som holdbarhet, temperaturkontroll og fuktmotstand, kan eksperter anbefale den optimale emballasjeløsningen for dine spesifikke behov.De vil også ta hensyn til fraktavstand og transportmåte, ved å bruke testprosedyrer for å sikre at produktene er beskyttet gjennom hele fraktprosessen.

For eksempel, i tilfeller der temperaturkontroll er et problem, kan tykkelsen på TempGuard isolerte boksforinger justeres for å oppnå målrettet termisk ytelse, ved å bruke termisk modellering for å opprettholde temperaturer for en- og to-dagers bakketransport.Denne resirkulerbare løsningen kan tilpasses med merkevarebygging og er godt egnet for bruksområder som farmasøytiske produkter og lett bedervelige matvarer.

Videre er det viktig å vurdere hvordan emballasje stemmer overens med bærekraftsmålene, som blir stadig viktigere for både bedrifter og forbrukere.Å velge riktig emballasje for å minimere tap fra produktavfall kan ha en betydelig innvirkning på karbonavtrykket ditt når du vurderer ringvirkningen av dette avfallet – fra energien som kreves for å produsere produkter til drivhusgassene som genereres fra avfall på søppelfyllinger.

Etter hvert som nettkonkurransen øker, kan merkevarer skille seg ut gjennom overlegne emballasjeløsninger som forbedrer forbrukeropplevelser, driver gjentatte forretninger, fremmer lojalitet og bygger omdømme.


Innleggstid: Apr-02-2024